Birgitta Ohlsson

Seminarium 19 mars: Birgitta Ohlsson om jämlikhet och demokrati

Birgitta Ohlsson är en av Sveriges mest framstående feminister. Hon menar att kalla sig feminist är att veta sitt eget värde. Hon är inte rädd för att sticka ut hakan, eller stå rakryggad när det blåser.

Birgitta Ohlsson har suttit i riksdagen för Liberalerna sedan 2002, och var mellan 2010 och 2014 EU- och demokratiminister. 2010 utsågs hon av World Economic Forum till Young Global Leader och har ett förflutet som ledarskribent i slutet av 1990-talet på flera olika liberal morgontidningar som Dagens Nyheter, Västerbottens Kuriren och Sundsvalls Tidning.

2017 släppte hon också boken Duktiga flickors revansch som handlar om hur så kallade duktiga flickor blivit förbisedda och förlöjligade och fått höra att de borde sänka kraven på sig själva. Birgitta Ohlsson menar istället att vi har mycket att lära av dessa flickor, som ofta är de uträttar som storverk – det är helt enkelt dags för deras revansch.

Under förra året aviserade Birgitta Ohlsson att hon planerar att lämna sin riksdagsplats och politiken i stort efter valet.

Tid och plats:
17.30- 19.00 på Medborgarhuset i Eslöv, Södergatan 29
Pris:
50 kronor, studerande och medlemmar har fri entré. (Vi tar Swish)

Anmäl dig här